fbpx

1909-1939

1909

Louis Van Lint wordt geboren op 26 december te Sint-Joost-ten-Node, Brussel.
Vader Alphonse Van Lint was afkomstig uit Hasselt,  moeder Thérèse Amorison, uit Henegouwen.

1921-1923

Studeert twee jaar viool.
Aan het eind van de basisschool, ontvangt hij van de burgemeester van Sint-Joost  een doos met olieverftubes, als beloning voor het portret dat hij van hem maakte,  geïnspireerd door een tekening van Jacques Ochs. Later verklaarde Van Lint dat dit het begin van zijn schilderscarrière betekende.

 

 

 

 

Helpt zijn vader in zijn bouw- en stucadoorbedrijf.

1924-1937

Op veertienjarige leeftijd, inschrijving aan de Academie van Sint-Joost-ten-Node, voor de cursussen teken-en schilderkunst,  in hoofdzaak onder leiding van de schilders Henri Ottevaere en Jacques Maes.

 

 

 

 

Volgt er ook lessen ook beeldhouwen en architectuur en raakt er  bevriend met de schilders Gaston Bertrand en Anne Bonnet, die hem daar  in 1936 komen vervoegen.

1934

Louis Van Lint trouwt met Marguerite Lutte, een meisje uit Sint-Joost, dat hij reeds van in zijn prille jeugd kent.  Het echtpaar verhuist naar de rue de l ‘Union in Sint-Joost.

 

 

 

 

1935

Ontwerpt diorama's voor het paviljoen van Belgisch Congo op de Wereldtentoonstelling van 1935 in Brussel.

1936-1939

Schildert interieurs en landschappen, zoals Zondagnamiddag in Vlaanderen ('Dimanche après-midi en Flandre', 1936,  nu in het museum van Louvain-la-Neuve), zichten op Sint-Joost, zoals Het Houwaert-plein, in het museum van Oostende, alsook portretten van zijn familie en een paar naakten, zoals Zittend naakt, 1938.

Wordt uitgenodigd om zijn eerste schilderijen te tonen op de jaarlijkse tentoonstelling 'Salon de Mai' in Brussel.

Neemt deel aan de tentoonstelling 'Art Jeune' in het Atrium van de Botanische Tuin te Brussel, samen met Gaston Bertrand en Anne Bonnet (1938).