fbpx

Het Louis Van Lint Instituut

Het Louis Van Lint Instituut werd opgericht in 2016. Het heeft als doel het promoten en ondersteunen van het werk van de schilder Louis Van Lint en de Belgische naoorlogse kunst. De hoofdactiviteiten betreffen de communicatie rond Van Lint en zijn tijdgenoten, de organisatie van tentoonstellingen, onderzoek in archieven, publicaties en het ter beschikking stellen van informatie.

Wij houden ons eraan om iedereen te bedanken die meegeholpen heeft om de website louisvanlint.org te realiseren, alsook allen die zijn werk ondersteunen en in bijzonder:

 

Serge Goyens de Heusch, Kunsthistoricus, gediplomeerd door het Instituut Superieur van de kunstgeschiedenis en archeologie van Brussel, de Universiteit van Louvian-La-Neuve en de Universiteit van Parijs-Sorbonne, eigenaar van de wapenkundige galerij van 1970 tot 1984 daarna directeur van de school voor schone kunsten van Waver, commissaris van talrijke tentoonstellingen in België en het buitenland en schepper van de stichting voor Belgische hedendaags kunst, hij is specialist in verband met het werk van “Van Lint” waarmee hij kennismaakte in 1977 en waarvoor hij talrijke tentoonstellingen organiseerde. De website en de beredeneerde catalogus hadden nooit het daglicht kunnen zijn zonder zijn bijdrage, alsook zijn kostbare raadgevingen.

 

Versterk ons team!

Het Instituut is op zoek naar vrijwilligers die tijd willen spenderen in het behandelen van e-mails, prospecties en contacten met andere instellingen.

Profiel :

- Nederlandstalig of Franstalig, of liever tweetalig FR/NL
- Affiniteit met de schilderkunst en de kunstwereld in het algemeen
- Vertrouwd met basis-informatica toepassingen (emails, tekstverwerking)
- Beheerst spelling en kan zich met gemak uitdrukken
- Georganiseerd en nauwkeurig
- Gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan een project in het kader van de Belgische kunstgeschiedenis.

Indien u geïnteresseerd bent, gelieve contact met ons op te nemen via het online formulier.